Truus van het Houkumhuis Model verklaard op de Centrale merrie keuring te Drachten.

Posted on

Vroeg op, en vertrokken naar Drachten. Daar moest Truus van het houkumhuis in de catagorie 7 jarige kroonmerries haarzelf laten zien. Wat was het weer spannend, hoe zou ze het er van af brengen?? Ze werd als 3de geplaatst in haar groep, en de eerste 3 mochten  terug komen, om een gooi te doen naar het eventuele modelschap!! Iedereen weet, dat je dat niet zomaar in je schoot geworpen krijgt. Alle 14 kroonmerries moesten de baan binnen komen, en hun zelf nog een keer bewijzen tegenover de jury! Toen was weer het spannende moment daar, welke merries moesten de baan gaan verlaten, en welke merries mochten binnen blijven? Nummer 179 Truus mocht binnen blijven!!!!!! In totaal moesten er 4 merries de hoop op  t modelschap opgeven. In totaal zijn er dus maar 10 merries model geworden, en dat zijn er niet veel! Onze Truus had ook al een hele beste IBOP op haar naam staan, met maar liefst 87 punten. ( dankzij Udo de Haan ) Dus Truus is meteen definitief Model geworden!! Wij zijn natuurlijk erg blij met dit behaalde resultaat!! Ook Piet en Rianne Sibma bedankt!!

 

 

 

foto gemaakt door Karin Sevink

Modelmerrie Truus van het Houkumhuis!!