Kroonmerrie Tilly fan t panhuys Kampioen 3jr en ouder, en Algeheel fokdagkampioene in Vrouwenpolder!!

Posted on

Vanmorgen weer eens vroeg uit de veren, om eerst de 175 km af te leggen, om bij Vrouwenpolder uit te komen. Voor onze voorbrenger Piet Sibma was dit 275 km, dus ook hun moesten vroeg uit bed, dus ook de zwarte parels die in Vrouwenpolder op de keuring moesten verschijnen. Alleen hun waren er al om 6.15, en wij rond 8.00!! Het terrein was goed nat, en enkele auto en vrachtauto,s moesten door een trekker verder het terrein op worden getrokken. Gelukkig was het weer redelijk goed s,morgens, op een klein buitje na!!! De eerste nakomeling ( extra mooi) van Onze Model merrie Mooi van Setse, liet haar zelf goed zien, ze had veel souplesse en liep mooi op eigen benen door de baan. Zij kreeg een 2de premie, waardoor ze ster is geworden.( Fam van Tilburg van harte proficiat!!) Daarna was het de beurt aan Tilly fan t panhuys!! Dit is een 7 jarige kroonmerrie van Onne x Jasper, zij is een mooie rastypische merrie met veel behang, al over een goede stap beschikt en een goede manier van draven heeft! Hier door kreeg ze ook een 1ste premie! Daardoor mocht ze ook naar de kampioenskeuring van de 3 jr en oudere merries, waar ze alle 9 moesten rondstappen, de jury ze bekeek, en sommige de baan weer moesten verlaten. Maar Tilly mocht binnen blijven!!!! Samen met 3 andere merries. Ze moesten weer rondstappen, en ze moesten deze keer 2 rondes draven, zodat de jury ze goed konden beoordelen. Daarna moesten er weer 2 merries de baan verlaten, maar Tilly mocht weer binnen blijven!!! En dan zie je de jury overleggen, en sta jij met kromme tenen langs de kant…( Het zal toch niet waar zijn??) Maar dan het verlossende woord dat ze de Kampioene is bij de 3 jr en oudere merries!!!!  Wij helemaal blij natuurlijk!! Super Tilly!! Meteen erachteraan kwam het fokdagkampioenschap, Weer rondstappen, weer paarden die de baan moesten verlaten, maar onze Tilly mocht nog steeds binnen blijven! Uiteindelijk bleef Tilly over met een Twenter merrie van Tinus Hooijmans( voorgebracht door Erwin Spliethof ) Weer moesten ze zich zelf van hun beste kant laten zien, en dan is het weer wachten op de uitslag van de jury!!!  TILLY FAN T PANHUYS wordt ALGEHEEL FOKDAGKAMPIOENE TE VROUWENPOLDER!!!!!! Met dank aan Piet Sibma en zijn crew…..