( Koninklijk bezoek ) bij Demrostables!!

Posted on

Vandaag de koetsiers van de Koninklijke stallen bij ons op bezoek gehad. Wat wij natuurlijk een enorme eer vinden. Dat krijg je natuurlijk niet iedere dag!! Ze hadden inmiddels veel over Demro gehoord en gelezen, en wilden ook wel eens het bedrijf bekijken met al die mooie zwarte parels. Die ze daar natuurlijk ook op stal hebben!!! John en Yvette hebben uitleg gegeven over het reilen en zeilen van het bedrijf. Will Thijssen vertelde aan de koetsiers over het exterieur van het friese paard. En over de friese paarden van vroeger en de paarden van nu. Wat willen we graag zien!! Daarbij een paar paarden opgesteld. Het oude type, het luxe type waaronder een modelmerrie, een modelmerrie met heel veel behang, en een kroonmerrie met haar 3 jaar oude ster zoon. Zo konden de koetsiers goed de verschillen zien, in bouw, beweging, en de nafok. Daarna zijn we door de stallen gelopen, en hebben ze met bewondering hier rond gekeken. Dit hadden ze niet verwacht!!  Ze vonden het erg leuk en erg leerzaam, en hadden er veel van opgestoken. Wij vonden het zelf een hele eer dat ze hier wilde komen. Dat zegt toch wel iets! Als dank dat ze hier mochten komen, hebben wij een mooi boek gekregen van de koninklijke aanspanningen.

Wij bedanken dan ook de koetsiers van het koninklijk huis dat ze hier op bezoek zijn geweest, en Will Thijsssen voor zijn goede uitleg over het friese paard. Wij hebben genoten!

De koetsiers!