Evita van Setse en Ingeborg pakken zege in Euro Friesian Cup!!!!!

Posted on

De kampioene van de tweede editie van de Euro Friesian Cup (voorheen de Eurobottle) voor 3 jarige Friese dressuurpaarden heet Evita, gereden door Ingeborg Klooster.Evita was vanaf de voorselectie de favoriet bij de merries en bleef die rol vasthouden in de halve finale en in de finale!!!

Evita van Setse met Ingeborg Klooster

Middels 3 voorselectie dagen plaatsten zich 48 combinaties voor de halve finale. Evita had bij de voorselectie het hoogst aantal punten van alle selectie dagen van de hengsten en de merries. namelijk 73 punten!!! De halve finale, en de finale werd zaterdag 15 december gehouden in manege Bartels te Marienheem. Twee combinaties moesten verstek laten gaan, zodat er 46 overbleven. De beste 15 combinaties kwamen terug in de finale. 8 bij de hengsten/ruinen, en 7 bij de merries. Hier werden ze opnieuw bekeken door de juryleden. De beste 4 in beide groepen kwamen in het avond programma terug voor de huldiging. Kampioen bij de merries werd Evita van Setse met Ingeborg. Ook hier had Evita weer het hoogst aantal punten van de hengsten en de merries, namelijk 75 punten. Evita stapt ruim en makkelijk, en draaft mooi lichtvoetig en toont daarbij een goed schakelvermogen. De galop is ruim, maar mag nog iets meer balans. Dit lijkt een paard met veel potentie. Aldus de jury!!