Demi van Nuys met Tjalda Reserve kampioen post kogeko friezen Kootwijk!!!

Posted on

S,morgens om kwart over 5 opgestaan, om ons klaar te maken voor Kootwijk. Want Demi  onze dochter van net 12 jaar heeft zich weten te kwalificeren voor het grote kampioenschap van de friezen te Kootwijk in de Klasse L1.  Na de paarden hun eten te hebben gegeven, zijn we op ons gemak Tjalda klaar gaan maken. Vlechten, proppen alvast indraaien, enz. Toen dat allemaal klaar was zijn we aangereden, op naar de grote wedstrijd!! We waren lekker op tijd, zodat we ons niet hoefde te haasten. Na ons startnummer opgehaald te hebben, gingen we Tjalda opzadelen. Na even los gereden te hebben, mocht ze de ring in. Moeders moest voorlezen, en die had echt wel zenuwen!! Maar proberen om nu niet fout te lezen! Demi heeft met Tjalda heel netjes gereden, dus waren wij tevreden. Nu was het afwachtten. En dan hoor je door de luidsprekers, de naam van je dochter!!! Nu mocht ze terug komen voor de finale. Dus weer het paard opzadelen, en weer lekker aan de gang. Phoe wat hadden we zenuwen, als het maar goed ging! En ja het ging perfect!!! Ze heeft ook nu weer een hele nette proef neer gezet, nog beter dan s,ochtends. Dus wij waren allemaal dik tevreden. De eerste 3 mochten terug komen voor de prijsuitreiking. Nu maar hopen…. En daar was weer de luidspreker!!! Demi van Nuys mocht terug komen!! Paard voor de laatste keer opgezadeld, bandages om, en gaan!!! Ze zijn reservekampioen geworden!!!! jippie wat een knappe prestatie voor zo,n kleine meid op zo,n grootpaard. Ze mocht naar voren komen omdat ze de beste merrie van de B en de L rubriek had, en krijgt 3 lessen van Esther Liano aangeboden. Zo kreeg Tjalda een mooie nieuwe deken, die ze dik heeft verdiend! Demi is tevens de jongste deelnemer ooit van de post kogeko kampioenschappen v/d friezen. Top gedaan meiske, wij zijn trots op jullie!! van harte proficiat!!