_HFS0205

Kyra wt Kroon sport! algemeen kampioen Helden-panningen.

Posted on

Vanmiddag mocht Kyra wt weer eens in de ring verschijnen, alleen deze keer zonder Ingeborg Klooster! Ook daar heeft ze zichzelf erg goed laten zien. Ze mocht als eerste terugkomen in haar groep, en dat bleef ook zo. Ze kreeg een welverdiende 1ste premie, dus een ticket voor de C.K te Drachten op 17 september. Daarom mocht ze later in de middag terug komen voor de kampioenskeuring. Naast Kyra wt hadden we nog een aantal andere paarden bij die zich ook goed hebben gepresenteerd. Ciara (Gjalt) een dochter van Kyra wt, werdt STER met een 2de premie. Zalietha (Tsjabring) werdt ook Ster verklaard met een 2de premie. En dan onze Yana(Jasper) diezichzelf ook s,morgens erg goed liet zien, en dus ook een 1ste premie kreeg mocht terugkomen voor de kampioenskeuring.Ook zij heeft een ticket voor de C.K. Ze moest het daar opnemen tegen Onze eigen Kyra wt. Ook daar gaf ze wel een showtje weg, maar kon niet op tegen deze geweldenaar. Ze werd Reserve kampioen, wat natuurlijk een geweldige prestatie is!  En onze Kyra wt werd tot Kampioen uitgeroepen!!! Daarna moest Kyra wt het opnemen tegen jeugdkampioen Gijsje Teuntje T. En ook deze keer liet deze fantastische merrie haarzelf optimaal zien. Met veel souplesse en balans liep ze door de baan, waar ook de jury niet omheen kon.En werd Kyra wt ook nog eens Algemeen Dagkampioene!! Wij bedanken Piet en Rianne Sibma en hun team, die de paarden er weer picobello voor hadden staan voor een hele mooie geslaagde fokdag, En willen wij hun tevens feliciteren met het behaalde 6de Algemene Kampioenschap te Helden-Panningen in 7 jaar tijd.

Piet en Rianne Proficiat!!

Ook willen wij graag onze rijders John Raaijmakers,en Arie van Dijk feliciteren. Zij deden vandaag mee met de rubriek jonge friese paarden met tuigaanleg. Maar liefst 3 van hun paarden wisten zich te kwalificeren voor de CK te Drachten.

John en Arie proficiat!!